Training en opleiding

Vertrouwen in een bedrijf creër je samen!

Vertrouwen In Bedrijf heeft een opleiding voor interne vertrouwenspersonen ontwikkeld. In de opleiding veel aandacht voor gespreksvaardigheden en de specifieke do’s & dont’s van een interne vertrouwenspersoon. De rol van een interne vertrouwenpersoon is een hele belangrijke rol maar ook een lastige door de ‘dubbele pet’. Dit vraagt dan ook om andere aandachtspunten waar we in de opleiding aandacht aanschenken. Uit ervaring weten we dat interne VP’s vaak vervullen naast hun huidige werkzaamheden. Wij zorgen ervoor dat ze door het volgen van onze opleiding kundiger worden om deze rol te vervullen.

Wil je een interne vertrouwenspersoon aanstellen óf hebben jullie in het bedrijf een interne vertrouwenpersoon maar zou je deze graag de kennis en kunde bieden om de rol optimaal te vervullen.
Wij vertellen graag meer over de inhoud van onze opleiding en over de ondersteuning die we interne vertrouwenspersonen bieden (denk aan workshops, intervisie).

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Wat zeiden de deelnemers na afloop van de opleiding:

De trainers waren TOP. Vooral het oefenen was zeer leerzaam.
De opleiders waren ze zeer kundig maar de pittige stof werd op een leuke manier gebracht.

Ze krijgen van mij en dikke 9.
We hebben al veel interne vertrouwenspersonen mogen opleiden in Nederland maar ook 22 VP’s op Aruba en Bonaire

Bewustwordingssessies

Een veilige werkplek creeer je niet alleen door een vertrouwenspersoon aan te stellen. Het begint bij bewustwording over (on)gewenst gedrag, het regelmatig bespreken maken van soms lastige onderwerpen. En vooral dit blijvend doen.
Daarom geven we bewustwordingssessies en trainingen voor medewerkers en leidinggevenden.

Want, wat doe je als er iemand gepest wordt op de afdeling? Hoe bespreek je dat je je niet veilig voelt, en met wie? Durf jij te zeggen dat de grapjes voor jou niet als prettig worden ervaren?


Rol als leidinggevende

Je rol als leidinggevende is essentieel als het gaat om een veilige werkomgeving en duurzame inzetbaarheid. Maar zo’n voorbeeldfunctie is niet altijd eenvoudig.
Hoe ga je om met ongewenst gedrag op je afdeling? Hoe bespreek je onderwerpen als seksuele intimidatie, pesten, discriminatie?
We hebben een mooie training ontwikkeld over ‘de 7 rollen van een leidinggevende bij (on)gwenst gedrag”. Daarnaast ondersteunen we jou en je team graag bij het voeren van deze gesprekken.

Werken aan vertrouwen in elkaar en in het bedrijf doe je samen! We vertellen graag meer over wat we als vertrouwenspersoon voor je kunnen betekenen of het nu gaat om training, opleiding of onze eigen inzet als externe VP.
Neem contact op met ons en we vertellen graag meer over de inhoud van de opleiding.

We hebben inmiddels een groot klantenbestand opgebouwd. Wil je weten wie dat zijn, kijk dan hier eens.

Onze opdrachtgevers