Compliment

Compliment

Het was een bijzondere afsluiting van een bijzonder jaar. Voor veel gezinnen geen enkele reden om terug te kijken op een prettig jaar. Verdriet over het verlies van een dierbare of een baan. Onzekerheid over wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. En ziekenhuispersoneel wat nog steeds overuren draait. 2020 was een jaar waar de kaarten opnieuw geschud werden. Niets was meer normaal. Goedlopende bedrijven vielen om en nieuwe initiatieven werden ‘booming’.

Angst

Angst voor een (verloren) generatie jongeren die niet alleen eenzaam zijn maar ook achterblijven met een enorme studieschuld en een lege staatskas. Mbo’ers die geen stageplek kunnen vinden en een huizenmarkt die voor jongeren onbetaalbaar is. Toch kan je niet anders dan meegaan met de stroom. Het doen met wat er is en je stinkende best doen om 2021 zo succesvol mogelijk te maken.

Compliment van de Minister

Toch was er ook een lichtpuntje en deze kwam van minister Grapperhaus. Hij maakte ons een compliment. Want hij was trots! Want wat hebben we ons met elkaar goed gedragen. Er waren 30 procent minder alarmeringen, minder autobranden en minder gewonden. En aangezien je met stroop meer vliegen vangt dan met azijn, dacht hij waarschijnlijk ‘ik geef iedereen een compliment’. Nu vraag ik me oprecht af zijn er nu dan mensen die denken; “Yes, dit gaat over mij want normaliter steek ik met oud en nieuw een auto in de hens, gooi ik vuurwerk en stenen naar politie en hulpdiensten en rotjes door de brievenbus bij mijn buren”.  Zijn er oprecht mensen die nu denken, wat was ik geweldig maar volgend jaar ga ik weer los.

Schouderklopje

In plaats van spelletjes rondom een kerstboom die zijn naalden laat vallen, waren er dus nog voldoende mensen die de auto van een ander in de fik staken. En stenen gooien naar hulpdiensten en zorgpersoneel inmiddels als het nieuwe normaal zien. En als beloning krijgen we een schouderklopje omdat de brandweer maar 4000 x is uitgerukt, er maar 225 autobranden waren en er minder Molotov cocktails naar politieagenten en zorgpersoneel zijn gegooid…….

Het moet niet gekker worden. Ik wens iedereen een fijn 2021 waarin we het leven vieren, vriendschap koesteren en uitkijken naar meer bewegingsvrijheid.

Annemieke Kirch
Neem contact op

Nieuws afbeelding